Ilai

Ilai erbjuder ett alternativ till plast & papperstallrikar som baseras på löv

Balajikarthik och Aneesha har skapat engångsprodukter som fungerar som ett kretslopp ska. Löv blir till tallrik. Vi använder tallriken. Vi kan sedan smula tallriken i komposten och så har vi jord. Och från jorden växer nya träd upp med nya löv som blir till tallrikar... Vilken innovation!

Vill du veta mer om Ilai, skicka ett mail till hello@coocreate.se

Monthly Cup

Målet är att förbättra världen - en menskopp i taget

Det är inte alltid så lätt att ha mens. Mensvärk, kramp, humörsvängningar och hormoner i ett enda virrvarr. Men hur vi än mår så har vi oftast tillgång till mensskydd. I andra delar av världen ser läget betydligt annorlunda ut och situationen är långt ifrån den som vi har här. Det är inte alltid det finns mensskydd, och om det gör det så är det bindor som är väldigt dyra.

Att bara använda bindor under en hel mensperiod, på grund av ekonomiska skäl, är för många inte möjligt. Därför tvingas många kvinnor att använda löv, gräs, tygbitar, hönsfjädrar, gamla trasor, madrassbitar eller annat som finns till hands.

Läs mer om Monthly Cup på: www.monthlycup.com

Hälsa på Kollo

Vill hjälpa att bryta isoleringen av pensionärer och andra målgrupper som sitter hemma ensamma.

Hälsa på kollo arrangerar ​kollo för seniorer. För många av deltagarna är det ett sätt att under livets senare år träffa nya vänner. Många äldre får aldrig någon semester. Marie vill att även de som bor på ett äldreboende skall få chansen att komma iväg lite. 

Hållbar Hälsa Stresshantering

Hållbar hälsa erbjuder föreläsningar, kurser, enskild stresshantering samt avslappningsmassage.

Caroline har en bred kompetens inom området stress-och stresshantering då hon både har stor teoretisk kunskap samt egen erfarenhet av utmattning. Hon är även utbildad lärare i psykologi och engelska med breddning specialpedagogik och har tidigare arbetat som specialpedagog under ett flertal år, vilket gett henne pedagogisk erfarenhet samt stor inblick och kunskap om skolans värld.

Läs mer om Hållbar Hälsa Stresshantering på: www.hallbarhalsahalmstad.se

Hantverkslagret

Riktigt hantverk online

Hantverksbranschen är inte van vid näthandel på samma sätt som många andra branscher. Det gör att de är sårbara för framtiden. Jag vill hjälpa hantverkare som tillverkar hantverk att kunna fortsätta med deras verksamhet och vara kvar på marknaden. Marcus är i processen att skapa en e-handelsplats där hantverkarna kan lägga upp sina produkter för försäljning. Marcus hjälper till med all administration från att lägga upp annonsen till att pengarna finns på hantverkarens konto. Marcus erbjuder även hantverkaren att synas mer på sociala medier.

Mer om Hantverkslagret hittar du på www.hantverkslagret.com

Madeleine Magnusson

Förändra ditt mindset - förverkliga din dröm

Min vision är att hjälpa kvinnor som lever i destruktiva relationer. Jag var själv fast i en mycket destruktiv relation och vet hur svårt det kan vara att fastna och tro att jag inte är värd något bättre.

Madelene har utformat ett 12 veckors program, där jag hjälper kvinnor stärka sin självkänsla, självkärlek och börja tro på sig själv igen genom att använda effektiva verktyg som EFT och meditation.

Läs mer om Madeleine Magnusson på: madeleinemagnusson.se

Mind Boost Publications

Vi gör det enkelt att ge ut böcker och ljudböcker

Camilla ha som målsättning att ”Att inspirera, utbilda och göra skillnad i tillräckligt många människors liv för att göra en positiv skillnad i världen” och att bli ett av de mest självklara valet för de som vill självpublicera sina böcker och sprida sitt budskap i världen

läs mer om Mindboozt på: mindbooztpublications.se

Fair Photo Agency

Vi förser hållbara initiativ världen över med rätt bilder

I vår bildbank kan verksamheter som lobbar för en hållbar och etisk utveckling finna unika bilder, anpassade för att kommunicera och främja sociala initiativ. Vi handplockar lokala talanger ifrån Global South vars fotografier förmedlar en positiv och genuin bild av deras hemland. 

 

Köp dina nya bilder här: https://initiatives.fairphotoagency.com

Care On a Sound Track - COAST

Framtidens Företagshälsa

Målsättningen är erbjuda ”framtidens företagshälsa”. Med den ska företagen kunna få skillnad och samtidigt bidra till att göra skillnad i samhället i stort, eftersom en friskare befolkning ger många positiva spin-off-effekter i samhället.

Mer information om COAST kommer inom kort

Green Business team

Löser vattenreningsfrågan genom att använda hållbar energi och samtidigt minska C02 utsläppen.

Green Business team vill förbättra tillgången till säkert dricksvatten globalt och utveckla självförsörjande, hållbara, prisvärda vattenreningskoncept. Skapa arbeten och sprida kunskap om vatten och sanitet med start i Afrika.Sätta Halland på världskartan och utveckla, sälja svensk innovativ teknik i vattenrening och öka svensk export. Bedriva gröna affärer på ett unikt sätt, win-win situation för alla inblandade. Samtidigt nå SDG målen nr 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8 och 13.

Läs mer om Green Business team på. www.greenbusinessteam.se

© 2018 by Coompanion Halland