Ikon Podbean.png

Sociala innovationspodden

Det finns så mycket engagemang och kunskap kring social innovation och samhällsentreprenörsskap som vi gärna vill fånga upp och dela med oss av. Frågan är bara hur man gör det på bästa sätt. Vi har därför startat sociala innovationspodden där vi försöker samla intressant och relevant information för samhällsbyggande företagande. Har ni tips på personer eller initiativ som vi tycker skall vara med i ett avsnitt så tveka inte skicka ett tips till hello@coocreate.se

Avsnitt #5

Vi pratar med Kristoffer Bergendahl om presentationsteknik och retorik. Kristoffer delar med sig av sina bästa tips för hur du kan bli en bra talare och föreläsare.

Avsnitt #4

I detta avsnitt pratar jag och min kollega Lina Borghart med Britta Teleman. Britta arbetar i forskningsprojekt på högskolan i Halmstad med inriktning på barns delaktighet och med ett normkritiskt fokus.

Så frågan är… vad är en norm och hur kan man tänka för att bli mer inkluderande?

Avsnitt #3

I detta avsnitt pratar vi Jonas Gabrielsson som är professor i företagsekonomi på Högskolan i Halmstad. Jonas forskar bland annat på inkubationsprocesser för socialt entreprenörskap. Vi fördjupar oss i begrepp som inkubation, acceleration äggkläckning och intermediärer. Vilka trender ser vi i företagsstödet och vi pratar om svårigheterna att mäta social innovation. 

Avsnitt #2

I detta avsnitt pratar vi med Tobias Jansson som är omvärldsbevakare av begreppet cirkulär ekonomi. Tobias håller föreläsningar och workshops om cirkulär ekonomi och cirkulära affärsmodeller.

Tobias guidar oss igenom 7 aktuella trender och ger sin syn på vad man kan göra för att agera mer cirkulärt.

Avsnitt #1

I detta första avsnitt av SI Podden pratar vi Social Innovation med MSI (Mötesplats Social Innovation) MSI har i uppdrag att agera som en nationell kunskapshubb för social innovation. Vi diskuterar begreppen social entreprenör, social Innovation mm.  Vad betyder dom? Vilka utmaningar har en social entreprenör som skiljer sig mot en traditionell entreprenör? Vad finns det för hjälp och stöd för jus sociala entreprenörer.